Kort Om Oss 1

Historik

Det var en gång en klädbutik...

Parkys Solar är idag nationellt ledande kunskapsmässigt inom kvalificerade solcellsanläggningar.

Grundare och delägare är Peter Wahlberg och Joakim Wahlberg. Peter är CTO och ansvarig för omvärldsanalys, strategisk teknisk utveckling och projektering. Han har varit verksam som ingenjör och forskare i 40 år, bland annat som VD för Microwave Road där han drivit samarbetsprojekt med Ericsson, Saab Space och Chalmers. Peter har också kunskap om solceller från forskningsinstitutet IVF där han arbetade som avdelningschef 1990-2003. Joakim Wahlberg är CEO och ansvarig för inköp, logistik, marknadsstrategi, kundkontakter och projektering. Joakim har studerat kinesisk affärskultur på universitet i Kina och talar flytande mandarin. Joakims stora engagemang för kultur och relationer gör att kontakten med leverantörerna i Kina är säker, snabb och smidig.

Namnet Parkys kommer ursprungligen från farmor och farfar som, när det begav sig, bedrev både Hoglands herrekipering och Parkys damkläder. Branschen är idag en annan, men det goda engagemanget i affärer och passionen för relationer består.

Screenshot 2021 04 09 At 07.43.14

Framtid

Vi ligger allra längst fram

Samarbetet med världens ledande solpanelstillverkare ger oss inte bara den senaste tekniken idag utan gör också att vi alltid ser in i framtiden. Vi får ta del av framtida utvecklingsprojekt på ett tidigt stadium och kan därmed alltid ligga i framkant när det gäller nästa utvecklingssteg. Vi säkerställer att du alltid har tillgång till den senaste tekniken.

Parkyssolar Installation Gårdsten

Så här jobbar vi

Tillsammans med återförsäljare - för slutkundens bästa

Vi samverkar med återförsäljare. Dels för att vi tillsammans kan åstadkomma mer än vad vi gör på var sitt håll och dels för att vi kommer närmare våra kunder. Parkys Solar tar ansvar för att utbilda sina återförsäljare och förser dem med modern solcellstrustning och rätt monteringskapacitet i rätt tid.

Vår stöttning under hela processen ger bästa förutsättningar att aktivt marknadsföra och sälja solcellskonceptet samt säkerställa god kvalitet och pålitliga leveranser. Vi tar även hand om garantiärenden och driftfrågor på ett snabbt och säkert sätt.

1. Utbildning

Du får utbildning i säljprocessen steg för steg, säljargument och utbildning i marknadsförståelse och utbildning i vårt designverktyg. Vi kan även hjälpa dig att ta fram säljmaterial.

2. Föreläsningar

Du får även vår hjälp vid föreläsningar och andra event där du ska prata om solcellssystem. Vi delar gärna med oss av vår omvärlds- och marknadsbevakning.

3. Kundbesök

Om du så önskar följer vi gärna med vid inledande kundbesök och medverkar aktivt vid kundevent/kundträffar och öppet-hus aktiviteter.

4. Projektering

Vi hjälper dig med projektering vid uppstart och vid större projekt. Vi fungerar även som tekniska speciallister när du har frågor kring projektering. Vi erbjuder också drönarfoto vid projektering och efter installation.

5. Underlag för avtal

Du kan också få vår hjälp med att ställa samman allmänna villkor och underlag för offert och köpeavtal. 

6. Leverans

Eftersom vi har koll på hela leveranskedjan kan vi hjälpa dig med logistiken ända fram till slutkunden.

7. Installation

Installationer sköts av välutbildade och kompetenta tekniker. Vårt nätverk av installatörer sträcker sig över hela riket, antingen i egen regi eller av oss kvalificerade partners.

Paneler
Vår affärsmodell

Vi tar ansvar

Parkys Solar är ett lösningsorienterat företag. Det behövs då vi är både kompetenspartner och leverantör. Eftersom vi tillsammans med våra återförsäljare erbjuder en helhetslösning från fabrik till slutkund – inklusive montering och driftsättning – behövs ett nätverk med aktiv kompetensutveckling.

Parkys Solar är en kompetenspartner med många duktiga samarbetspartners. Partnerskapet ger trygga helhetslösningar där vi gemensamt har kvalitetskontroll på hela kedjan från leverantör till dig.

Återförsäljare

Leveranskedjan

Parkys Solar direktimporterar solpaneler och övrig teknik. Vi jobbar utan mellanhänder för att ge våra återförsäljare och slutkunder anpassade och konkurrenskraftiga solcellslösningar. Du får alltid den senaste tekniken direkt från fabriken och genom våra logistiklösningar minimerar vi antalet omlastningar och skaderisk på panelerna. Eftersom vi talar flytande kinesiska och är väl insatta i kinesisk affärskultur kan vi även kommunicera direkt med våra asiatiska leverantörer vilket underlättar i alla led.

Produktion

Vi har direktkontakt med tekniker och ingenjörer hos tillverkaren – både i Europa och Kina – vilket gör att vi snabbt får ta del av uppdateringar och garanterar att vi levererar den senaste tekniken.

Utleverans

För att kvalitetssäkra leveranserna och undvika skador på panelerna har vi bra kontroll på emballeringen. Bra packat och i rätt ordning är det som gäller.

Skeppning

Vår speditör vet vad vi vill ha och behandlar våra leveranser snabbt och effektivt – men med silkesvantar. Från ankomsthamnen körs containern direkt till vårt mellanlager och vidare ut till slutkunden.

Lagring

Ju färre flyttar, desto färre skador. Därför har vi valt att bara göra en omlastning. Vårt regionala lager ligger centralt i Västsverige och härifrån körs paneler, elkomponenter och montageutrustning vidare ut till kunden.

Installation

Installationer sköts av välutbildade och kompetenta tekniker. Vårt nätverk av installatörer sträcker sig över hela riket, antingen i egen regi eller av oss kvalificerade partners.

Återkoppling

Om det uppstår frågor eller problem har vi en löpande problemlösning. Vi får också snabba direktsvar från våra leverantörer. I kontakten med Kina har vi dessutom en stor språkfördel eftersom vi pratar mandarin.